Τρόπος καθαρισμού της πισίνας μας

Επειδή είναι σημαντικό για τους γονείς να ξέρουν ότι η πισίνα στην οποία μαθαίνει κολύμβηση το παιδί τους καθαρίζεται σωστά, θα θέλαμε να σας εξηγήσουμε τι ακριβώς ισχύει/απαιτείται, για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα καθαρισμού του νερού, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας και τη δική μας.

Πισίνες δημοσίας χρήσεως

Στις περισσότερες πισίνες για βρεφική κολύμβηση διαφημίζεται ως μέθοδος καθαρισμού το όζον. Η αλήθεια, όμως, είναι πως στην Ελλάδα η αδειοδότηση πισίνας δημοσίας χρήσεως προϋποθέτει τον καθαρισμό της με μέθοδο που να περιλαμβάνει το χλώριο. Επομένως, δεν υπάρχει πισίνα δημοσίας χρήσεως, της οποίας το νερό να μην περιέχει χλώριο σε κάποια μορφή του. Εάν κάποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, ή δεν έχει σχετική άδεια για την κολυμβητική δεξαμενή του ή δε λέει όλη την αλήθεια σχετικά με τη μέθοδο καθαρισμού που χρησιμοποιεί.

Καθαρισμός με όζον

Στις περιπτώσεις που έχει επιλεγεί ως μέθοδος καθαρισμού το όζον, συμπληρωματικά γίνεται απαραίτητα στο νερό προσθήκη χλωρίου ή βρωμίου με χρήση ταμπλετών. Οι ταμπλέτες αυτές περιλαμβάνουν κυανουρικό οξύ, το οποίο έχει απαγορευθεί σε αρκετές χώρες του κόσμου ως ουσία επικίνδυνη για την υγεία. Επιπλέον, οι ταμπλέτες περιέχουν χλωραμίνες, οι οποίες σχετίζονται με το τσούξιμο των ματιών, καθώς και την έντονη και άσχημη μυρωδιά που παρατηρείται σε αρκετές πισίνες, και στη θολή όψη του νερού στις πισίνες αυτές.

Καθαρισμός ύδατος στο BabyJoy

Στην πισίνα του BabyJoy έχουμε επιλέξει τον καθαρισμού του νερού με χλωριωτή άλατος με τη μέθοδο MagnaPool, η οποία παράγει με φυσικό τρόπο μη συνθετικό χλώριο, μέσω μιας διαδικασίας παρόμοιας με αυτή που πραγματοποιείται εντός των ανθρωπίνων οργάνων για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ασθενειών. Το χλώριο αυτό είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά και ευρέως διαδεδομένα συστατικά απολύμανσης στη φύση.

Το σύστημα φίλτρανσης που χρησιμοποιούμε στο BabyJoy αφαιρεί με φυσικό τρόπο τη μικροσκοπική οργανική ύλη που αποτελείται από ακαθαρσίες και φωσφορικά στοιχεία προτού τα βακτήρια και τα άλγη προλάβουν να τραφούν από την ύλη αυτή. Ταυτόχρονα, το σύστημα MagnaPool μετατρέπει τα άλατα του μαγνησίου σε υδροξείδιο του μαγνησίου, το οποίο έχει τόσο απαλή σύνθεση ώστε εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα σε προβλήματα δερματικών παθήσεων ή επούλωση τραυμάτων. Aυτή η ένωση μαγνησίου δρα και ως φυσικό πηκτικό και κροκιδωτικό με αποτέλεσμα να φιλτράρει και τις πιο μικρές ακαθαρσίες.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε δεν αφήνει κατάλοιπα χλωρίου που βλάπτουν το δέρμα ή αποχρωματίζουν τα μαλλιά. Οι φυσικές διαδικασίες καθαρισμού είναι απόλυτα αποτελεσματικές και αφήνουν την πισίνα καθαρή και διαυγή με μεταλλικό νερό που είναι απαλό στα μάτια και ωφέλιμο για το δέρμα και το σώμα.

To Top